VR2GO

VR2GO är ett ryskt företag som utvecklar presentationer, gärna i spelets form, i VR, Virtual Reality. De har en smittande entusiasm för vad de gör och litar på devisen att, VR är den största uppfinningen sedan man uppfann smartphone. Sant eller inte så arbetar man på VR2GO med att skapa för företag och organisationer spelsekvenser eller presentationer som är väldigt långt från de Power Pointpresentationer som många nog har sett för mycket av. VR2GO har en bakgrund som spelutvecklare därav skapar de presentationer i form av spel.

Deras verksamhet som är business to business, står på tre ben:

  • Presentationer i Virtual Reality
  • Event med VR
  • Marknadsföring med hjälp av VR?

Här finns även en rejäl kundportfölj med kända företag som har anlitat dem för olika projekt.

En presentation gjord för Taiwan Machine Tools

Taiwan Machine Tools är en organisation som samarbetar med flera stora taiwanesiska företag i samma bransch och uppdraget var att skapa en presentation för den taiwanesiska handelskammaren på en stor industrimässa.

VR2GO skapade en presentation i VR som besökare kunde ta del av. Presentationen gjordes på ett flertal språk. Under fem dagar som mässan pågick provade 500 personer att uppleva presentationen i någon av de 35 VR-hjälmar som fanns att tillgå för besökarna. Ett 10-talföretag deltog och visade upp sig i presentationen.

Ett spel i VR för dammsugartillverkaren BOSCH

VR2GO skapade ett spel där besökare på varuhus fick prova spelet. Det gick ut på att besökaren satte på sig en VR-hjälm och försågs sedan med en dammsugare av modellen BOSCH Zoo Pro Animal. In i den skulle monster och annat oknytt sugas in, monster som bara hjälmbäraren kunde se.

Under 3 riktade evenemang deltog 150 VIP-gäster och under fyra dagar på ett varuhus provade 800 besökare att jaga monster och odjur med dammsugaren.

Inom marknadsföring har helt klart Virtual Reality en framtid.